Ceva nou – ceva vechi, ceva albastru – ceva imprumutat

ceva-nou-ceva-vechi--rochia-de-mireasa-rochiile-de-mireasa--image

Imbraci rochia de mireasa apoi adaugi …ceva vechi,   ceva nou, ceva imprumutat si ceva albastru

Ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat si ceva albastru…daca vrei sa pastrezi aceasta traditie, poate ar fi interesant sa sti ce reprezinta si iti vom da si cateva idei despre ce poti purta ca sa reprezinti fiecare categorie.

A purta ceva vechi in ziua nuntii reprezinta legatura cu familia si cu viata de fata nemaritata. Multe mirese aleg sa poarte o bijuterie a mamei sau a bunicii in acest scop.

Ceva nou inseamna speranta intr-un viitor bun alaturi de sotul ales. In zilele noastre rochiile de mireasa se cumpara in general noi, asa ca acest aspect este acoperit cu usurinta. Daca rochia de mireasa pe care o porti este mostenire de la mama, acesta fiind una din traditiile mai vechi, sau este inchiriata, probabil pantofii de mireasa vor fi noi (nu uita sa porti un pic pantofii prin casa totusi, pentru a nu fi in situatia in care in ziua nuntii nu poti dansa pentru ca te jeneaza pantofii de mireasa!). Traditia impune miresei sa poarte ceva imprumutat, in general de la o prietena, pentru a isi definitiva tinuta din ziua nuntii. Este de preferat ca cea care iti imprumuta obiectul sa aiba o casnicie fericita, astfel acesta devenind un talisman aducator de noroc. Printre cele mai uzuale obiecte imprumutate se numara: bijuterii, gentute, batiste din matase, etc.

Albastru  semnifica atat detasarea de valorile acestei lumi si aspiratia sufletului catre divin, cat si profunzimea sentimentelor de dragoste, respectiv fidelitate. Asadar, a purta ceva albastru in ziua in care iti unesti destinele cu alesul tau este un simbol al dragostei si al fidelitatii ce trebuie sa va guverneze viata. Obiectul albastru purtat poate fi o bijuterie cu piatra albastra, o fundita asezata in parul tau chiar la coafor, dupa ce coafura de mireasa este gata, jartiera – acesta fiind din nou un obicei, ca miresa sa poarte sub rochia de miresa o jartiera care apoi se arunca de catre mire asemeni buchetului de mireasa, doar ca de data aceasta catre grupul de burlaci prezenti la nunta,  etc.

Bineinteles ca obiectele din categoria Ceva nou, ceva vechi … se vor alege in asa fel incat sa intregeasca aspectul general si sa nu creeze asocieri de culori sau stiluri nefericite; totul trebuie sa porneasca de la rochia de mireasa, aceasta fiind “piesa de rezistenta” pana la urma, apoi tinem cont de bijuterii, buchet de mireasa si alte accesorii.

Fi creativa si combina traditia cu personalitatea ta, fa in asa fel ca in final sa te simti bine si frumoasa.

facebook share
© 2023 web design & web hosting by ProSD.com        .

Agentii organizari evenimente | Locatii evenimente | Catering | Produse de cofetarie | Florarii | Bijuterii si accesorii | Rochii de mireasa si tinute de gala | Saloane de infrumusetare | Muzica foto/video | Servicii diverse | Contact | Inscrie-te | Termeni si conditii

Copyright © 2000-2023 [ProSD.com & GhidulNuntii.com]. All rights reserved. Toate drepturile rezervate.
Continutul acestui site este protejat de legile dreptului de autor din Romania, EU, SUA si international . Reproducerea partiala sau totala a continutului acestui site este strict interzisa fara aprobarea scrisa a ProSD.com srl
Revised: December 10, 2023

Ghidul Nuntii Home Page